Bombastik Green Attitude - för att vi vill ge något tillbaka

Planeten jorden har sedan urminnes tid gratis erbjudit människan sina resurser. Och vi har som glada barn på födelsedagskalas bildligt talat slitit av papperet och kastat presenterna runt omkring oss, och fortsatt till nästa paket, och nästa … Ibland verkar det som om vi fortfarande inte riktigt har förstått konsekvenserna av vårt handlande. Men något håller så sakta på att ändras. Både på vårt företag Bombastik och hos våra kollegor i Europa och runt om i världen.

På vårt företag vill vi helt enkelt ge något tillbaka till Moder Jord. Därför kallar vi det ”Bombastik Green Attitude”. Dvs. en grön attityd i allt vi gör.

Kanske det i förlängningen betyder friskt vatten eller ren luft någonstans i världen. Och, vi vet -det är en lista som aldrig tar slut- för att citera en känd kollega i branschen. Men vi har kommit en bra bit på vägen. På Bombastik försöker vi i dagligt arbete och produktion hålla nere vår miljöpåverkan på alla tänkbara sätt. Vi arbetar också hela tiden mot ett resurssnålt materialanvändande. Det innebär för oss ett mycket bättre material och energiutnyttjande. Vi gör det genom att dels sträva efter hållbar utveckling men också genom att hela tiden testa nya, i sammanhanget intressanta material. Bombastiks stora ambition är att ta fram och skapa fräcka, fantastiska möbler med en lång livslängd samtidigt som vi strävar efter att hålla nere vårt råvaruuttag genom att använda återanvändbart material. Vi tror också att trots att vårt företag är ett av de mindre i branschen är vår insats viktig, inte minst nu när större företag på allvar börjar vakna och ändra sina prioriteringar.

Som de flesta av våra kollegor tror vi på Bombastik att oberoende av hur små utsläpp ett företag har, måste varje företag ta eget ansvar för att skapa förändring. Om branschen samarbetar kommer många positiva saker att hända.Företaget Bombastik arbetar hela tiden på att jaga förbättringar samt förebygga och minimera skadlig miljöpåverkan från tillverkningsprocesser, produkter, transporter eller övrig verksamhet. Då ställs krav både på Bombastik och på våra underleverantörer.

Läs mer om vårt miljöarbete här.